Naslovna Naslovna Српски ватерполисти победили Италију и освојили пето место на ЕП

Српски ватерполисти победили Италију и освојили пето место на ЕП

0
314

epa08167352 Filip Filipovic (L), goalie Gojko Pijetlovic (2ND L), and Sava Randelovic (R) of Serbia try to prevent Niccolo Figari ("ND R) of Italy from scoring during men's European Water Polo Championship match Italy vs. Serbia for the 5th place in Budapest, Hungary, 26 January 2020. EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

  1. 01. 2020.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је селекцију Италије са 8:7 у пласману за пето место на ЕП у Будимпшети.

После завршене прве четвртине Србија је водила са 3:2. “Делфини” су повели, након чега је уследио преокрет Италије, а онда је Србија узвратила истом мером и вратила вођство.

Италија је на полувремену водила са 6:4. Италијани су знатно боље играли у другој четвртини, што се одразило и на резултат.

Након три четвртине резултат је  био нерешен – 6:6, Италија није постигла гол у трећој деоници што најбоље говори  колико су “делфини” добро играли у одбрани. Са два гола у противничкој мрежи, Србија је дошла до изједначења.

И на крају Србија је савладала Италију са 8:7 и освојила пето место на ЕП.

Окршај Србије и Италије, актуелног олимпијског и до вечерашњег финала важећег европског првака, многи су је очекивали у финалу, али је спортска срећа хтела да се боре за пласман за пето место табеле.

„Српска стварност“

 

NEMA KOMENTARA