Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић каже да ће, уколико Демократе добију позив за разговоре о новој влади, морати да добију и чврсте гаранције да странке које их позову неће у коалицију са ДПС-ом.

Алекса Бечић је поручио да је, након изгласавања неповерења влади Здравка Кривокапића, све јасно када, како каже, ватромете испаљују они који су побеђени на изборима 30. августа, преносе Вијести.

Истакао је да су се десила три апсурда – да опозиција одбије да подржи скраћење мандата и да иде на ванредне изборе.

“Очито је да постоје неке закулисне радње. Други апсурд је да партија власти која има најмање посланика сруши владу у којој је била и концепт за који се залагала”, рекао је Бечић након изгласавања неповерења са 42 гласа и након што је у Скупштини усвојен Предлог за измене Закона о локалној самоуправи.

Трећи апсурд је, како је рекао Бечић, да политичка партија на чијој листи није био Кривокапић, а то су Демократе, буде против изгласавања неповерења Влади.

Поручује и да, уколико Демократе добију позив за разговоре о влади, прво од тих партија које их позову морају добити чврсте гаранције да неће са ДПС-ом, да би са њима могло да се разговара.

Бечић је рекао и да је решење, ако ће да се поштује воља грађана, унутар партија већине и мањинских или у изборима.

Истакао је и да усвајање допуна Закона о локалној самоуправи указује да се неко из опозиције и дела парламентарне већине плаши избора и суда народа.

Иначе, црногорски портал ЦдМ преноси да је након изгласавања неповерења Влади, на неколико локација у Подгорици и Никшићу уследило славље уз ватромет.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here