Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће наредних годину дана инсистирати на одговору о наводном тровању чланова изборне комисије на Косову који су пребројавали гласове из централне Србије, и да ће и следеће године о том наводном тровању говорити пред УН.

“Такве неистине свет није видео. Та доза безобзирности, да нормалну земљу оптужују за тако нешто, није виђена. А онда дође стручњак Курти да прича о нормализацији са Србијом”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара након дочека теретног воза из Кине који је стигао у Србију. Издвојили смо шири одговор који се односи на актуелну ситуацију на Космету.

Председник Вучић је указао да је питао ЕУ, шта они у Бриселу мисле, да ли се ради о антраксу или новичоку, и додао да му се чини као да су добили вариолу веру.

“Још ме нису обавестили о томе”, навео је председник.

Њима је, како је истакао, проблем што је јасно проценио зашто су целу фарсу направили.

“Нећу их пустити, иако ће се трудити да прикажу да се ради о пестициду, да смисле да је постојао неки смислени разлог, иако је јасно да није било ништа инфективно. То су радили из политичких разлога”, нагласио је Вучић

Председник је рекао и да га брину напади на Србе на северу КиМ, а да ће лекова и хране бити.

Навео је да је добио писма у којем га упозоравају да неће више да трпе, али их је позвао да реагују трпељиво и стрпљиво.

“Моја молба је да буду трпељиви и стрпљиви”, поручио је Вучић.

Вучић је, поводом најава из Приштине да ће сутра спровести контролу апотека на северу КиМ, нагласио да ће држава Србија бити уз свој народ и да ће имати лекове и храну.

На питање да прокоментарише све учесталије нападе на Србе, приметио је да у Приштини нису ни свесни шта раде, и шта је то што чине, да не разумеју да су се променила времена, као и да ово није 1997, ни 1998, 2004. или 2008. година.

“Ако неко жели да то не види, очи да му отворим не могу”, рекао је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here