Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је председник Србије Александар Вучић представницима ванпарламентарне опозиције представио извештај о дијалогу са Приштином, све дилеме и проблеме актуелног тока дијалога и све притиске са којима се Србија суочава.

Дачић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је ово био јединствен и можда први састанак те врсте у последњих више година имајући у виду да су Вучић и представници странака још на првом састанку говорили о потреби да о државним питањима комуницирају и власт и опозиција.

Он је додао да су учесници поздравили такву врсту политичког деловања.

“Сви су истакли потребу да уложимо политичке напоре и да одбранимо и заштитимо националне и државне интересе”, навео је Дачић.

Каже да су и он и Вучић исказали задовољство атмосфером и ставовима странака које су учествовале, наводећи да је ту било присутно седам странака опозиције.

“Састанак је показао висок степен државног јединства око најважнијег питања, а то је питање КиМ”, рекао је Дачић.

Најавио је yа сутра седницу Скупштине Србије на којој ће се обратити Вучић, те додао да ће се након расправе посланици изјаснити о извештају Канцеларије за КиМ и току дијалога.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here