Mesto za reklamu

01.01.2022.

Град Нови Сад у 2022. години биће Европска престоница културе, и цела година у том граду биће посвећена култури, каже министарка културе и информисања Маја Гојковић, и додаје да ће и у овој години бити довољно новца за снимање домаћих филмова и серија, које су у тренду.

“Драго ми је што ћемо 2022. годину почети тако што ћемо 13. јанаура у Новом Саду званично отварити манифестацију Европска престоница културе. Почеће величасатвено, добијам потрвде да ће више европских министара присуствовати том значајном догађају”, рекла је Гојковић за Танјуг, говорећи о најважнијим корацима у облсти културе наредне године.

Цела година у Новом Саду биће посвећена култутри, а министарка је позвала све грађане да један дан или викенд посвете том граду и кулутрним садржајима у њему.

Такође, 2022. биће и година припреме за престоницу културе Србије, а град који ће 2023. године први пут понети то признање је Чачак.

“Тако на делу показујемо шта значи децентрализација културле. Убеђена сам да ће то бити један добар и успешан пројекат”, рекла је Гојковић.

Такође, министарка је указала да је буџет за културу за 2022. годину већи од један одсто укупног буџета, тачније 1,2 одсто, чиме је достигнут европски стандард издвајања за буџет за културу.

То је око две милијарде динара више, у односу на прошлу годину што значи да ће бити довољно новца да се издваја за снимање добрих филмова и серија које грађани воле и радо гледају, поручила је минисарка.

“Домаће серије и филмови су апсолутно у тренду”, нагласила је Гојковић.

Додала је да ће се тако наставити и у 2022. години, јер ће бити више новца него лане и за привлачење страних инвестиција у филмску индустрију.

“Радујем се да ћемо на улицама Београда, Новог Сада, Суботице, широм Србије, гледати познате звезде како снимају филмове и серије и да ћемо моћи да препознамо лепе призоре из Србије када будемо гледали те филмове, на програмима и у биоскопима”, рекла је Гојковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here