Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Наша тенисерка Олга Даниловић остварила је највећу победу у досадашњој каријери и то на свом првом мечу у главном жребу неког од гренд слемова. Даниловићева је на старту Аустралијан опена елиминисала 16. носитељку Петру Мартић из Хрватске, резултатом 7:5, 3:6, 6:4.

Олга је у Мелбурну уписала први гренд слем тријумф. Осим тога, успех ће јој донети и скок од неких 30 позиција, па ће после турнира у најгорем случају бити око 150. места на ВТА ранг-листи.

Српска репрезентативка је помало нервозно ушла у меч, што је било и очекивано, јер се први пут нашла у таквој ситуацији, па је Мартићева то искористила и прва направила брејк.

Међутим, Даниловићева се брзо консолидовала и почела да игра на веома високом нивоу, па се и резултатски вратила против фаворизоване противнице. Одузела јој је сервис још једном у финишу првог сета и повела 1-0, стигавши на корак до великог изненађења.

Хрватица не би била 19. играчица на ВТА ранг-листи да не уме да преокрене ситуацију на свом терену, што је учинила почетком другог сета.

Изједначила је и била ближа тријумфу када је направила брејк у трећем, али то није поколебало Даниловићеву. До тријумфа је стигла после нешто више од два сата игре, а у другом колу је очекује дуел са Американком Шелби Роџерс, која је у два сета елиминисала Франческу Џонс.

Аустралијан опен на програму је од 8. до 21. фебруара, игра се за наградни фонд од 71.500.000 аустралијских долара, а титулу брани Софија Кенин.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here