Mesto za reklamu
  1. 07.2021.

Најбољи тенисер света наш Новак Ђоковић савладао је још једну препреку на путу за освајање новог трофеја  Гренд слем турнира. Победио је Мађара Мартона Фучовича резултатом од 3:0 и нашао се у десетом полуфиналу Вимблдона у каријери.

Новак наставља да ниже победе на теренима „All England Lawn Tennis Club“- а у Лондону.

Најбољи тенисер света је у четвртфиналу Вимблдона био бољи од Мађара Мартона Фучовича (АТП #48) резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:4 и пласирао се у своје десето полуфинале тунира који је освајао пет пута у каријери.

„Одиграо сам солидан меч данас. Почео сам веома добро, није било много погрешних ствари у мојој игри. Признање Мартону за сјајну борбу“, рекао је Новак Ђоковић после меча.

Новак је брзо повео са 5:0 у првом сету. Грешкама је дозволио противнику да смањи на 5:3, али не и да га угрози у наставку. 6:3 после 42 минута игре на централном терену.

Имао је наш тенисер већ у уводном гему другог сета четири прилике да одузме сервис Фучовичу, али је брејк дочекао тек у деветом гему. То је истовремено значило и освајање сета.

Трећи сет почео је брејком Новака. Мађарски тенисер је у наредном гему пропустио четири шансе да се одмах врати, тако да је семафор показивао 2:0 у корист првог носиоца. Већ у следећем Фучович је спасио једну брејк лопту и смањио вођство Новака на 2:1. Играо се гем за гемом, а такав сценарио донео је Новаку пролаз у 41. грен слем полуфинале.

Меч је трајао два сата и 17 минута.

Новак ће у полуфиналу најпрестижнијег турнира у петак играти против бољег из меча Денис Шаповалов (Канада, 10) – Карен Качанов (Русија, 25).

  1. играч света који је изненадио Андреја Рубљова у осмини финала и изборио први пласман у четвртфинале Вимблдона ипак није могао да се супротстави нашем Новаку.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here