Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Најновије информације из Аустралије откриле су да је човек у чијим рукама је судбина Новака Ђоковића судија Ентони Кели. Он ће одлучити да ли ће српски тенисер остати у Аустралији или ће бити депортован и потенцијално добити забрану уласка у ту земљу на три године.

Суђење између Новака Ђоковића и Министра унутрашњих послова заказано је за тачно у поноћ, по нашем времену или због разлике од 10 сати, у  понедељак у 10.00 по тамошњем времену.

Нашег Новака Ђоковића саслушаће Ентони Кели, један од цењенијих судија у Аустралији, којем је документација од стране Ђоковићевих адвоката достављена нешто мање од два дана пре суђења.

Аустралијски медији пишу да тамошње судије у прошлости нису имале проблем да неретко одбрусе политичарима и да донесу одлуке независно од политичког притиска.

То је демонстрирао када је дан пре суђења одбио захтев Федералне владе да одложи суђење за два дана, а претходно је у једном обраћању Новаковим адвокатима показао да ће бити по његовом или ни по чијем, након што му је адвокат Ник Вуд рекао да је Аустралијан опену потребна коначна одлука о Ђоковићу до уторка.

Судија Кели иза себе има 35 година искуства, а уколико у понедељак пресуди у корист Министарке унутрашњих послова Керен Ендрјуз, потенцијално ће моћи и да забрани Ђоковићу улаз у Аустралију на три године, према актуелном закону.

Такав сплет околности би значио да Новак, деветоструки шампион Аустралијан опена, не би могао да игра на том турниру пре 2025. године, али је мало вероватно да се тако нешто деси.

„Особа којој је виза отказана може да буде под забраном уласка у земљу од три године, па чак и за привремену визу. Сваки случај се сагледава на јединствен начин везан за његове околности“, саопштено је из Пограничне службе Аустралије.

Оваква казна примењује се углавном само уколико је оптужени имао намеру да превари владу Аустралије, односно ако је прекршио неки закон, што, како ствари стоје, није случај са Ђоковићем.

Добар де аустралијске јавности верује да ће Суд пресудити да се Ђоковићу омогући да учествује на турниру, међутим има и других мишљења.

Новинар Њујорк Тајмса Бен Ротенберг издвојио је и то да се у поднеску владе Аустралије од 13 страна говори и о могућности да Ђоковић поново буде приведен, чак и у случају да

“Ако суд донесе одлуку да се оптужени пусти из карантина на слободу, ми и даље можемо да га ставимо у притвор, без обзира на одлуку суда. Одлука суда да буде пуштен на слободу, не гарантује да га власти Комонвелта неће опет привести”, наводи се у поднеску Владе, чије је делове Ротенберг објавио на Твитеру.

Остајемо у нади да се таква срамота неће поновити и да ће наш Ноле врло ускоро бити поново слободан и да ће учествовати на турниру због кога је дошао, а имаће и велики мотив да освоји 10 пехар у Мелбурну и да постане без конкуренције најбољи свих времена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here