- 06. 2020.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поново је говорио о начину исхране који је променио током каријере. Ђоковић је у једном тренутку, делом и због интолеранције на глутен, морао да коригује унос намирница у тело, али је пронашао добитну формулу. Ђоковић је за Тенис јунајтед причао о томе како је избацио месо и колико је то улогу имало на његов физички напредак.
“Радим то већ пет година. Истина је да сам одрастао на потпуно супротној дијети, након што сам јео месо три пута дневно. Променио сам се и пресрећан сам због тога”, рекао је Ђоковић.
Први рекет планете признао је да, када позива пријатеље на роштиљ, обично спрема салату, кромпир или друго поврће, додавши да за доручак обично не једе омлет.
“Не бисте потрошили много новца на моју храну. Обично не једем ништа до поднева.”
Новак је истакао и да следи биљну исхрану из биљних извора, попут воћа, поврћа, махунарки, орашастих плодова или соје.
“Када се пробудим, волим да попијем чашу топле воде са капима лимуна, што је одлично за детоксикацију. Онда направим зелени ‘смути’ са спанаћем, спирулином и другим поврћем. Такође, једем много воћа за доручак”, закључио је Ђоковић.
„Српска стварност“