Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

Уочи Савиндана Удружење књижевника Србије уручује награду “Благодарје” онима који су заслужни за развој књижевности, па је тако било и овог јануара на Свечаној академији уприличеној у просторијама Удружења. Међу добитницима су и Срђан Мијалковић, председник Одбора Просвјета Аустрија и Љубинка Перинац Станков, књижевница и главна и одговорна уредница српског недељника Наша реч из Темишвара.

 

 

 

 

 

 

 

“Врло сам узбуђен и поносан што су се наши пријатељи сетили и нас из дијаспоре који се понекад осећамо, морам признати, као сирочићи, што се наше културе тиче. Али, ово је доказ да и наша матица мисли на нас”, рекао је за РТС Срђан Мијалковић.

“У време свакојаких осама, време индивидуалности, у време свих себичних ратова, јако пуно значи да ти Удружење књижевника Србије додели Благодарје, да буде захвалан на томе шта радиш и да зна о теби, јер ми смо Срби ван Србије”, истакла је Љубинка Перинац Стајков.

Удружење књижевника Србије најстарија је и највећа књижевничка организација у земљи. Основано је 1905. године. Удружење књижевника Србије данас има више од 1500 чланова из наше, земаља у окружењу и иностранства.

Удружење књижевника Србије Благодарје је доделило и професору Беширу Љушковићу, јереју Милораду Средојевићу и Божидару Витасу, мултимедијалном уметнику, Божидару Милорадовићу  који се посветио украшавању књига, Милици Бакрач, песникињи из Никшића и Валентини Питучић, књижевници из Лепосавића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here