Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Сви прилази Подгорици су блокирани, чак и сеоски путеви

Ауто-литија у знак протеста због Закона о слободи вероисповести, која се из Никшића упутила ка Подгорици заустављена је данас полицијском блокадом код тунела Будош. Црногорски медији јављају да је и у Мојковцу полиција блокирала ауто-литију.

За вечерас су најављене ауто-литије из различитих праваца до Подгорице, а портал „Ин4с“ сазнаје да ће полиција блокирати улаз у главни град Црне Горе.

Портал наводи да полиција зауставља све аутомобиле на путу из Зете код скретања за аеродром и претреса и легитимише путнике.

Полиција је зауставила колону возила код тунела Будош, где је саобраћај у блокади. Више људи из Бара се јавило „Вијестима“, казавши да им је речено да се морају вратити, а да писано образложење потраже у Центру безбедности Бар.

Више саговорника је казало „Вијестима“ да полиција наводно не дозвољава грађанима других општина да уђу у главни град. Из те полиције нису објаснили да ли то раде и због чега.

„Полиција предузима мјере и радње из своје надлежности на више локација у Подгорици“, казали су.

Носиоцу листе „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића полиција је спречила да се врати из Куча у Подгорицу, где у 20 часова треба да одржи говор испред Саборног храма, јавља дописник Спутњика.

Полиција је привела и Момчила Кукуличића, бившег одборника Нове српске демократије у Голубовцима, кога су извели из аутомобила којим је из Зете кренуо ка Подгорици.

Након жустре расправе, полицајац је супругу Кукуличића обавестио да може наставити ка Подгорици. Она је од полиције тражила да пође до Центра безбедности како би сачекала супруга.

Полицајци су прегледали поједине аутомобиле, али и проверавали возаче.

Полиција је око 18 часова на кружном току код КИПС-а пустила ка Подгорици колону од више десетина возила, која учествују у ауто-литији.

Испред колоне су били инспектори криминалистичке полиције и једно возило Специјалне јединице полиције, а у возилима су се могле видети црквене заставе, тробојке, државне заставе Црне Горе, као и застава Србије.

Један мушкарац је приведен код кружног тока у Голубовцима и он је, док су га уводили у марицу, претио полицајцима.

Службеници Управе полиције од раног јутра дежурају на више пунктова у Подгорици очекујући велики прилив грађана на данашњој централној ауто-литији.
„Вијестима“ је у полицији раније данас речено да су то „редовне активности“ и да се све чини како би се обезбедило да у миру прође вечерашњи скуп.
На пунктовима са свих улаза у граду полиција дежура у полицијским аутомобилима, али и марицама.

Велики број људи пробио блокаду и стигао испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици

 Окупљени су “наоружани” тробојкама, пјевају Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора…, Не дамо светиње, …

Упркос блакадама на свим прилазима Подгорици, велики број људи се окупио испред Храма Христовог Васкрсења. Окупљени су „наоружани“ тробојкама, пјевају Устала је Црна Гора, светиња се бранит мора…, Не дамо светиње, …

Марковић изнио шокантне тврдње: Просрпска опозиција планира да прогласи побједу и да је брани тероризмом као прије четири године

Премијер Црне Горе и носилац листе ДПС-а на изборима Душко Марковић изнио је тешке оптужбе на рачун просрпске опозиције, да спремају извођење народа на улице у ноћи избора

Практично више није ни тајна да је тзв. просрпска опозиција припремила сценарио проглашења побједника прије времена и њихови лидери већ говоре о “одбрани изборне побједе”, а јасно је чиме и како они могу да “бране” измишљену побједу. Прије четири године то је била тајна акција покушаја тероризма у изборној ноћи, коју су такође најављивали позивима својим присталицама да “буду спремни”.

Надам се да људи неће насјести на њихове сулуде акције и улазити у нешто што је директан сукоб са законима ове државе. А државне институције су апсолутно спремне да заштите јавни ред и мир, у то нека нико не сумња. Коначно, побједника на изборима може да прогласи само Државна изборна комисија. Свако другачије проглашење побједе је пуки авантуризам“, рекао је он за један режимски портал.

Марковић је рекао да сви они који носе тробојке не поштују државу Црну Гору и њене симболе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here