Mesto za reklamu

01.09.2020.

Србија се ни на који начин не меша у унутрашња питања Црне Горе и ни на који начин није утицала на изборни процес у Црној Гори, поручили су премијерка Ана Брнабић и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић у одговор на оцене које је изнео председник Црне Горе Мило Ђукановић,

Брнабић каже да су Ђукановићеве оптужбе на рачун Србије и њеног председника „покушај политичке обмане коју Ђукановић користи како би објаснио узроке изборног резултата његове странке“.

Она указује да је председник Србије Александар Вучић у протеклих осам година мање пута поменуо Црну Гору и Мила Ђукановића, него што је Ђукановић само у овом једном интервјуу поменуо Србију и председника Вучића.

„Нема говора о томе да је Црна Гора на било који начин угрожена од стране Србије, и више је него јасно да је Ђукановић заробљен у политичким фразама које је годинама користио како би лажним причама о угрожености Црне Горе стицао политичке поене уместо да се фокусира на стварне потребе и проблеме својих грађана“, наводи се у саопштењу.

Србија, истиче Брнабић, жели најбоље могуће односе са Црном Гором и свим земљама у региону.

Србија се није мешала у унутрашња питања Црне Горе

Потпредседник Владе Ивица Дачић рекао је да „за разлику од Раме, Харадинаја и других албанских политичара, као и муслиманских лидера, Србија, па ни њен председник Александар Вучић, ниједном се нису мешали у унутрашња питања Црне Горе“.

„Није Вучић позивао грађане Црне Горе за кога да гласају, већ Рама и остали, а то онда, по Милу Ђукановићу, није мешање у унутрашње ствари. Србију питање власти у Црној Гори не интересује, интересују нас само права и слободе српског народа кога у Црној Гори има око 29 одсто, као и положај Српске православне цркве, чија имовина и светиње су били мета напада црногорске власти“, рекао је Дачић за Танјуг.

Српски министар је нагласио и да је време да Ђукановић престане да плаши Црну Гору наводним српским хегемонизмом, додајући да је та тактика пропала на изборима.

„Пре 30 година Мило Ђукановић је изјавио да се поноси српским пореклом и црногорском државношћу, да ли је лагао тада или лаже сада“, рекао је Дачић, додајући да је „то питање за народ и грађане Црне Горе“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here