Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је остварен велики напредак у области реформе јавне управе, која је, уз владавину права и економске реформе, један од три кључна стуба европских интеграција Србије.

Брнабић је, на представљању извештаја СИГМЕ, организације која је у оквиру Европске комисије и ОЕЦД задужена за праћење реформи јавних управа, истакла да се у том документу наводи да је Србија постала лидер у региону у области пружања услуга грађанима и електронској управи, са амбицијом да се такмичи са најбољима у свету.

Овај извештај нам даје снажан подстицај да наставимо даље. Србија зна каква треба да постане управа да би грађани у сваком тренутку били уверени у то да смо ми ту због њих, а не они због нас, нагласила је председница Владе.

Она је истакла да ће наставити да инсистира на дигитализацији која, поред осталих предности, представља и значајан инструмент у борби против корупције.

Запослени у јавној управи су, како је истакла, од 1. јуна 2017. године, када је пуштен у рад систем за аутоматску размену података, до сада међусобно разменили више од 5,3 милиона података, што значи да толико пута грађани нису носили папире од шалтера до шалтера, већ је то управа радила за њих.

Премијерка је подсетила на то да су уведене важне електронске услуге, као што су е-Рецепт, е-Беба, е-Дневник, електронски упис деце у вртић, плаћање платним картицама на проталу е-Управе, плаћање и провера пореза на имовину и друге.

Она је подсетила на то да је пре 2016. године, када је преузела Министарство за државну управу и локалну самоуправу, много тешких ствари било решено и да за то дугује велику захвалност њеној претходници на министарском месту, Кори Удовички.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here