Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће Влада наставити да ради на решавању проблема медија у Србији, и поручила да је потребан хитан састанак са представницима медијских и новинарских удружења како би се наставио рад на изради медијске стратегије.

Брнабић је у обраћању новинарима у Сенти оценила да је проблем доста комплексан, али да ће Влада наставити да ради на решавању проблема са којима се суочавају медији, као што ради на решавању свих осталих проблема у Србији и то један по један, додавши да је потребно време да би се показали резултати.

Она је пренела да намерава да позове представнике медијских и новинарских удружења у вези са радом на медијској стратегији како би сагледала да ли су се повукли из Координационог тела и тима за дијалог или и из радне групе за израду медијске стратегије, пошто се ради на та два колосека.

Један је дијалог са медијским и новинарским удружењима у вези са решавањем свакодневних проблема са којима се сусрећу медији у Србији, други је рад на медијској стратегији, прецизирала је премијерка.

Брнабић је изразила наду да ће рад на медијској стратегији бити настављен, а да је следећи корак јавна расправа, оценивши да би било неозбиљно да људи који су направили први нацрт медијске стратегије не учествују у јавној расправи.

Она је навела да је наслеђена потпуно девастирана медијска сцена, те да то најбоље показује извештај Савета за борбу против корупције из 2011. године, у којем се каже да су медији у Србији у потпуности под политичком контролом, потпуно девастирани, а да су новинари у Србији понижени.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here