Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Једна од од кључних тема председника Србије Алкесандра Вучића са председником Русије и Кине Владимиром Путином и Си Ђинпингом биће и Косово. Поводом одбијања кандидатуре представника Српске листе, Вучић је рекао да је у питању брутално укидање демократије.

Александар Вучић је рекао да је веома забринут јер Српској листи није дозвољено да учествује на изборима за председнике општина на северу Косова.

Током посете Кини, председник Србије ће се састати са председницима Кине, Русије, Швајцарске, Белорусије…

Вучић је рекао да би сутра требало да разговара са кинеским председником Си Ђинпингом, а прекосутра са Владимиром Путином.

“Бавимо се најважнијим темама, Србија иде напред, овде ћу имати билатералне састанке на највисем нивоу са председником Кине, Русије, Швајцарске, Белорусије, а на маргинама скупа имаћу такође много добрих и важних сусрета са бројним лидерима, од Ципраса до Орбана, из региона, председником Чешке Милошем Земаном, кога ускоро очекујемо у Србији”, рекао је Вучић.

“Много добрих ствари је овде”, истакао је Вучић.

“Ми смо потписали Бриселски споразум, у тачки седам или осам нам се намеће као обавеза учешће на изборима по косовским законима. Сад им смета што Српска листа побеђује”, рекао је Вучић новинарима.

Навео је да је огроман новац уложен како би се уништио углед Српске листе, како би се она разорила, а Срби одвојили од Београда.

Вучић је рекао и да су странци направили своје медије на северу Косова како би разорили углед Српске листе и како би водили кампању за криминализацију Срба.

“Али нису успели, јер Срби све знају, они ће бити уз свој народ и државу. Видели су да им ни милиони долара не помажу да промене вољу српског народа”, указао је председник Србије.

Навео је да су прво изненадили расписивањем избора, а када је Српска листа најавила учешће, рекли су да немамо право да учествујемо.

“Албанци су мислили да Срби неће желети да учествују на изборима, а да сада, када су Срби рекли да ће изаћи и поново ће победити, желе да им забране излазак само зато што се њихова политика не свиђа Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају или Весељију”, указао је Вучић..    Оценио је да је то брутално укидање демократије.

“Сачекаћемо да видимо шта ће рећи у Берлину тим поводом. Нећу да кажем на шта ме то подсећа, када браните некоме да се кандидује, иако та политика нема у себи ништа противзаконито. То ћу питати и Меркелову и Макрона. И све остале ћу питати, то ћу објаснити и Сију и Путину, мада сам сигуран да су у сагласју са нама”, рекао је Вучић.

“Ја морам да кажем да не разумем…Увек сам поштовао канцеларку Меркел и председника Макрона. Сигуран сам да су паметнији од мене и да ће нешто да смисле. Ја у овом тренутку не разумем како и о чему да разговарам са Приштином”, навео је Вучић.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here