Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

На Светском економском форуму у Давосу светска политичка и економска елита расправља о привреди, технологији, политици и климатским променема. Централни догађаји су обраћање америчког председника Доналда Трампа и говор потпредседника Кине Хан Џенга. Председник Србије Александар Вучић учествовао на панелу о Западном Балкану, а говориће и на економском панелу. У међувремену председник Вучић је имао више сусрета са званичницима из региона и света.

Вучић се у Давосу најпре сусрео са хрватским премијером Андрејем Пленковићем.

“Јутарњи разговори о српско-хрватским односима са премијером Андрејем Пленковићем”, написао је Вучић на Инстаграму.

На маргинама Форума Вучић се потом састао са саветником за националну безбедност председника САД Робертом О’Брајаном, уз обострану жељу, како је председник навео, за даље унапређење односа Србије и САД.

Председник је, такође, разговарао и са извршним директором “Мубадала Инвестмент Компани” Калдумом ел Мубараком.

“Лепо је срести старе пријатеље и разговарати о новим могућностима”, објавио је председник Србије на Инстаграму.

Председник је на радном ручку на тему “Генерисање раста за Централну и Источну Европу” разговарао са председницима Пољске и Литваније, Анджејем Дудом и Гитанасом Науседом.

Вучић се током дана састао и са председником Европске банке за обнову и развој Сумом Чакрабартијем.

Председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питања новинара да коментарише ситуацију у Црној Гори, рекао да не треба „трчати пред руду“ и да је „боље бити стрпљив“ и видети како ће се решити ситуација настала због недавно усвојеног Закона о вероисповести. Вучић је у Давосу рекао да „колико је схватио“ тренутно трају разговори тамошњих власти са митрополитом црногорско-приморским Српске православне цркве Амфилохијем.

Вучић је навео и да у протесту учествују „мирни људи који шетају у литији“, наводећи да се тај закон тиче целог српског народа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here