Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Све што је тражено, дали смо, и још мало више, јер се не плашимо конкуренције и јер нерад не може да победи рад, рекао је председник Александар Вучић говорећи о изборним исловима.

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара о изборима након почетка радова на изградњи Моравског коридора, рекао: “Све што је тражено, дали смо. И мало више. Желимо развој демократије у земљи и не плашимо се конкуренције. Нерад не може никад да победи рад. Нека људи не брину, то је добро и важно за нашу земљу”, рекао је Вучић.

Поводом најновијих изјава албанских политичара са КИМ, попут Куртијеве да неће дати Србији никакав уступак, нити територију, Вучић је рекао да су то “озбиљни људи који знају шта су интереси њиховог народа, али и да ми знамо шта су наши интереси”.

Поручио је да је за Србију врховни интерес очување мира, јер је само у миру могућ напредак.

“Наш врховни интерес је мир. Све што сам говорио о напретку наше економије можемо имати само у миру. Ко мисли да треба да се бусамо у прса и кажемо да смо јачи се вара. Волим да мисле да су они много јаки, а ми слаби”, навео је председник.

Боље је, каже, да будемо одговорни и озбиљни, да знамо шта су наши национални интересу.

“Нећу да их вређам. Наш интерес је да помогнемо српском народу да опстане на КиМ, да буде мање инцидената, мање пресуда за вербалне деликте. Боље да суде мени него нашим људима на КиМ”, објаснио је он.

Казао је да њега увек брину дела, а не речи и да верује да ће Србија имати снаге да сачува мир.

“Тај мир је услов да можемо да напредујемо, децу да сачувамо, да не одлазе у иностранство и да део наших грађана враћамо из иностранства. Имамо прве велике примере компанија које су вратиле по 50 момака и девојака из иностранства, ИТ стручњака. То мора да буде масовније, а радићемо на даљем повећању раста наше економије, плата, пензија, социјалних давања”, рекао је Вучић.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here