Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Србије Александар Вучић састао се са директором Дирекције за континенталну Европу Министарства спољних послова Републике Француске Фредериком Мондолонијем.

Александар Вучић је Фредерику Мондолонију још једном захвалио на свему што је за односе Србије и Француске учинио током свог амбасадорског мандата у Београду.

Двојица саговорника су се сагласили да је посета председника Макрона дала нови импулс билатералним односима.

Француски дипломата је нагласио да је за председника Макрона посета Београду била посебна и да је дала нову енергију за српско-француску сарадњу и испуњавање амбициозних заједничких циљева. С тим у вези, Мондолони је за наредне месеце најавио посете неколико француских министара.

Званичник француског Министарства спољних послова је пренео и посвећеност председника Макрона дијалогу Београда и Приштине, коју је показао и кроз иницијативу да, са канцеларком Меркел, организује састанке посвећене том процесу.

Председник Вучић и Мондолони су разговарали и о француском виђењу проширења Европске уније, које, како је објаснио француски дипломата, подразумева чланство Западног Балкана по завршетку унутрашњих реформи ЕУ и испуњења услова од стране земаља кандидата.

Председник Вучић је захвалио на посвећености Француске економском развоју Србије кроз ангажовање Француске развојне агенције, чија је регионална канцеларија почела са радом у Београду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here