Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Председник Србије Александар Вучић провешће Бадњи дан са Србима, православним верницима на северу Црне Горе, потврђено је “Танјугу” у Кабинету председника Србије. Кабинет Мила Ђукановића истиче да нема најаву Вучићевог доласка

Вучић ће, како је први јавио Блиц, присуствовати налагању бадњака и тиме показати “да је то прилика да се још једном укаже на јединство српског народа у очувању српских светиња и српске цркве”.

Председник Србије је за то добио благослов патријарха Иринеја, приликом недавног разговора у Патријаршији у Београду.

Одлазак међу Србе у Црној Гори, на северу, изузетно је деликатан и изазован, са различитих аспеката, поготово јер долази у тренутку у којем је доношење Закона о слободи вероисповести узнемирило Србе у Црној Гори.

Мисија председника Србије, међутим, није да доприноси политичким поделама у тој земљи, већ да се потврди јединство српског народа у свим питањима од значаја, па и у очувању српских светиња, мирно, правним и дипломатским средствима, како је то више пута ових дана указао председник Вучић.

Кабинет Мила Ђукановића: Немамо најаву Вучићевог доласка

Служба за информисање црногорског председника Мила Ђукановића саопштила је да нема званичну најаву о приватном доласку председника Србије Александра Вучића у Црну Гору. “Према томе, за сада немамо ни коментар”, пише у саопштењу, преноси РТЦГ.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here