Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Владе Републике Српске Радована Вишковића, коме је пожелео много успеха на одговорној дужности, уз уверење да ће пожртвовано радити да грађанима Републике Српске обезбеди напредак и благостање.

Председник Вучић је рекао да ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увек бити снажан ослонац Републици Српској. „Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Републици Српској, као и заједнички рад на неговању наших културних и духовних веза“, нагласио је председник Вучић. Он је рекао да је, због економског просперитета и остварења заједничких планова, најважније сачувати мир и стабилност у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Председник Вучић и премијер Вишковић разговарали су и о конкретним заједничким инфраструктурним и енергетским пројектима.

Премијер Вишковић је рекао да се радује садржајној и интензивној сарадњи са председником Вучићем и Владом Републике Србије, са којом ускоро очекује нову заједничку седницу. Он је истакао да је „председник Вучић први председник Србије који је прешао са речи на дела“, јер је испунио обећања и помогао изградњу различитих објеката и инфраструктурних пројеката у Републици Српској, али и у Федерацији БиХ. Премијер Вишковић је захвалио на досадашњој помоћи Србије и рекао да се радује сваком њеном успеху, јер јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску.

Радована Вишковића, председника Владе Републике Српске данас је примила и Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије. Две стране су разговарале о оперативном спровођењу планираних активности о којима је било речи у разговору са Председником Републике Србије.

„Српска стварност“ / председник.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here