Mesto za reklamu

08.06.2019.

Председник Србије Александар Вучић је у телефонском разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе.

Вучић је још једном замолио канцеларку да помогне да се настави слободан проток робе и трговина.

Председник Вучић разговарао је са канцеларком Меркел о билатералним односима и ситуацији у региону, пре свега о застоју у дијалогу Београда и Приштине.

Вучић је, у дугом и пријатељском разговору, истакао да је Србија у потпуности посвећена дијалогу који се води уз посредовање Европске уније, с намером да постизањем компромисног, обострано прихватљивог решења, обезбеди стабилност у региону, захваливши канцеларки Меркел и председнику Макрону на иницијативи да састанком у Берлину, односно Паризу, подрже тај процес.

Он је, међутим, поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе на робу произведену у централној Србији и још једном замолио Меркелову да помогне да се настави слободан проток робе и трговина.

Вучић је нагласио да ће Србија остати привржена својој политици мира и сарадње на Западном Балкану, захваливши канцеларки Меркел што је покретањем Берлинског процеса значајно допринела стабилности нашег региона.

Председник Вучић је, с тим у вези, замолио канцеларку Меркел да подржи формирање Регионалне економске зоне, јер би она била кључна за привлачење инвестиција и економски развој Западног Балкана.

Двоје саговорника су изразили задовољство високим нивоом политичког дијалога и економске сарадње Србије и Немачке, указавши на то да немачке компаније, које послују у нашој земљи, запошљавају око 60.000 српских радника.

Он је изразио наду да ће се још великих компанија из Немачке определити да искористе добро пословно окружење и отворе своје погоне у Србији.

Вучић је позвао Меркелову да поново посети Србију, наведено је у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника републике.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here