Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Председник Србије Александар Вучић представио је председнику Владе немачке покрајине Доња Саксонија Штефану Вајлу инвестиционе потенцијале Србије, док је његов саговорник, на састанку у Хановеру, поручио да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером, истакао је Вучић.

Двојица званичника разговарали су о побољшању сарадње и трговинске размене, за коју су истакли да је у последње три године била добра, али да увек постоји простор за даље.

Вучић је представио економске реформе и инвестиционе потенцијале, нагласивши да је Србија у последњих неколико година радила интензивно на побољшању инвестиционе климе.

“Немачки инвеститори су веома задовољни пословном климом и условима пословања у Србији. ‘Континентал’, једна од највећих компанија које послују у Србији, долази управо из Доње Саксоније. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером”, истакао је Вучић и позвао премијера Вајла до посети Србију.

Вајл је рекао да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. “Србија је фактор стабилности на Балкану. Напредак на европском путу је очигледан”, истакао је Вајл.

Он је изразио очекивање да ће на привредном сајму у Хановеру, једном од најзначајнијих у СР Немачкој, учествовати већи број привредника из Србије, наводи се у саопштењу Службе за информисање председника Републике.

Најважнија привредна грана је ауто-индустрија, о чему сведочи и податак да се у овој покрајини налази седиште немачког произвођача аутомобила “Фолксваген”, подсећа се у саопштењу.

Посета музеју “фолксвагенових” аутомобила

Вучић је обишао у Волфсбургу музеј “фолксвагенових” аутомобила.

“Путовање кроз време и у будућност”, пише уз фотографије на председниковом Инстаграм профилу “Будућностсрбијеав”.

Председник Србије Александар Вучић, током званичне посете Немачкој, дао је на поклон председнику Владе Доње Саксоније Штефану Вајлу неколико српских вина. Домаћин је српском председнику поклонио наливперо – објављено је на Инстаграму на профилу Будућност Србије. „Да се боље упознамо“, наведено је на профилу уз фотографије.

Иначе, Доња Саксонија је друга по величини покрајина Савезне Републике Немачке, са осам милиона становника.

„Српска стварност“ / Твитер, Инстаграм, председник.рс /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here