Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Председник Србије и лидер СНС-a Александар Вучић поновио је да ће у новој влади бити бројних промена и да нико не мора да буде у њој само зато што мисли да мора бити 10 или 20 година. Вучић је, тако одговорио на питање да ли у СНС влада страх и паника, како пишу поједини медији, због чињенице да не објављује имена министара, а да иза тога стоји Зорана Михајловић, казао је да нема проблема с тим ко се како осећа.

“Свакако ће бити великих промена у влади, водићемо рачуна ко ће да добије мандат. Ја ћу на органима странке изнети свој став и мишљење”, нагласио је Вучић, после показне вежбе на језеру Гружа.

Вучић је поручио да нико не мора да буде у влади 10 или 20 година само зато што мисли да мора.

“Биће бројних промена. Чини ми се да мора да буде нешто нове енергије, новог заноса, али верујем да ће нова влада обавити добар посао”, подвукао је Вучић.

Вучић је, на питање новинара какви су односи Србије и Украјине и како коментарише то што се по градовима исписује слово З (једна од ознака руске војске), продају мајице са тим словом и да ли ће то неко санкционисати, пошто се недавно припадник Жандармерије који је на шлему имао овај знак сликао се са једним од министара, рекао да Србија има јасан став који је изражен кроз закључке Савета за националну безбедности и да се тога држи.

“Нажалост у нашој земљи има једна ствар која ми се не допада, али то не могу да променимо. Постоје јасна навијачка опредељења која нису равномерно распоређена у односу 75 или 80 одсто према 25 или 20 одсто, али је једнако острашћена и једна и друга страна”, рекао је Вучић и додао да су једни за Русију, а други за Украјину…

Не можемо да улазимо у то, пошто је то питање личних афинитета, рекао је Вучић.

“Али, можемо да кажемо и једним и другима да су нам пријатељи и Руси и Украјинци, али за нас је важна само Србија”, поручио је председник Србије.

Што се тиче ношења ознака, рекао је да могу да буду само оне које је прописала Србија.

“И сви припадници Жандармерије и свих других полицијских и војних снага морају да носе само оно што је припсано правилима службе, а то су српске ознаке”, поручио је председник Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here