Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Србије Александар Вучић честитао је Емануелу Макрону на победи на председничким изборима у Француској, коју је објавио на свом инстаграму на будућностсрбијеав.

Александар Вучић је упутио честитку Емануелу Макрону поводом његове победе у другом кругу председничких избора у Француској.

“Поштовани господине председниче, драги пријатељу, примите срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Француске. Поверење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше вођство засновано на оним начелима и вредностима које су дубоко укорењене у народу Француске”, навео је Вучић у честитки.

Председник Србије је додао да “слобода, једнакост и братство и јесу непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсетимо, поготово у садашњем историјском тренутку, можда више него икада пре”.

“Делећи управо ове вредности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалном пријатељству и стратешком партнерству. Са Вашим поновним избором за председника, уверен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе. Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, а уверен сам да и ми можемо да рачунамо на подршку Ваше земље, у корист мира и стабилности на Западном Балкану”, истакао је Вучић.

Емануел Макрон постао је први француски председник који је освојио други председнички мандат за редом на изборима у последњих 20 година, откако је Жак Ширак победио оца Марин Ле Пен, Жан-Марија, и освојио други председнички мандат 2002. године.

Када је Макрон изабран за шефа државе 2017. године постао је најмлађи председник Републике у историји Француске са само 39 година, када му је такође противкандидат била Марин ле Пен.

Излазност на изборе била је најмања у последњих пола века и износила је око 63 одсто.

Новоизабрани председник Француске преузеће поново дужност 13. маја.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here