Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Група мушкараца јутрос је узвикивала “Убиј Србина” и “Ој, хрватска мати, Србе ћемо клати” пролазећи кроз Борово у којем већински живи српско становништво. Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић оштро је осудио изгред групе мушкараца у Борову који су улицама скандирали “убиј Србина”.

Како се види на снимцима које је на друштвеним мрежама објавила Општина Борово, група мушкараца је уз узвике “Убиј Србина” пролазила кроз Борово, а пратила су их полицијска кола.

Група је узвикивала и “Ој, хрватска мати, Србе ћемо клати”, преноси хрватски портал Индекс.

Из Полицијске управе вуковарско-сремске је саопштено да је двадесетак младића јутрос у 6.30 положило венце на споменик убијеним припадницима винковачке специјалне јединице, а да су затим у колони кренули кроз место и узвикивали непримерене поруке, преноси Портал Новости.

Портпарол Полицијске управе Драгослав Живковић је навео да је полиција реаговала, издвојила оне који су викали, утврдила њихов идентитет и спровела криминалистичку истрагу.

Индекс сазнаје да су у питању чланови навијачке групе “Бед блу бојс” и да су у Борово дошли и из Загреба и других крајева Хрватске.

Живковић је за Индекс рекао да ће против оних чији је идентитет утврђен бити поднете пријаве, највероватније прекршајне.

Потпредседник хрватске владе Борис Милошевић оштро је осудио изгред групе мушкараца у Борову који су улицама скандирали “убиј Србина”.

“Згрожен сам овим порукама и оштро их осуђујем! Коме је потребно сијање мржње? Пут мира неће зауставити”, написао је Милошевић на Фејсбуку.

Подсетивши да православни верници данас славе Васкрс, који им честитају и пријатељи католици, Милошевић је навео да се тако “заједно гради земља поштујући једни друге како су то чинили наши стари”.

“Када затреба узајамно се помажемо и одржавамо пламен друштвене солидарности који се свакодневно показује на Банији. Треба нам тај пламен да негдје покидане везе у заједници поново повежемо с погледом на заједничку будућност”, навео је Милошевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here