Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је на седници Савета безбедности говорио о прекиду дијалога Београда и Приштине, истакавши да је Србија спремна да разговоре настави већ сутра ако се за то стекну услови.

Дачић је подсетио на увођење такси од 100 одсто на српску робу и напоменуо да је Приштина такву одлуку донела након неуспешног гласања у Интерполу.

“Упркос осуди међународне заједнице, оне су на снази већ годину дана. Штета је неколико стотина милиона долара и сваког дана је све већа”, навео је шеф српске дипломатије.

Дачић је оштро осудио последње активности Приштине, попут упада јединица Росу на север Косова, хапшења Срба, пребројавање гласова из централне Србије у белим заштитним оделима.

Подсетио је да седам година учествује на седницама Савета безбедности, а да се 22. пут обраћа. За то време, каже, на КиМ није учињено ништа да се Србима омогући живот достојан човека.

“Стандарди у поштовању људских права напрасно су постали спорна тема. Дужност свих нас је да људи на КиМ не постану таоци перспективе проналажења дуготрајног решења. Овим људима мора да се обезбеди право на повратак, запослење, верске слободе, право на учешће у политичком животу”, наглашава министар спољних послова Србије.

Ово је последње овогодишње представљање извештаја о раду Унмика и ситуацији у покрајини, а и последње тромесечно. Од идуће године подносиће се на пола године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here