Mesto za reklamu

26.12.2019.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас у Јагодини да ће се Србија борити за права српског народа у Црној Гори.

„Заједно, сви ми, зато што имамо само једну земљу и један народ, српски народ и Србију“, рекао је Дачић, на традиционалном новогодишњем коктелу који је уприличила Скупштина града Јагодине.

Дачић је додао и да не жели да говори као представник Српске православне цркве (СПЦ), али сматра да је сваки напад на СПЦ и напад на српски народ, и да „ми стојимо чврсто иза српског народа и СПЦ“.

Министар је казао и да је СПЦ свуда, у свим земљама где живе Срби, била најважнија тачка одржања српског ентитета на тим просторима.

Он је рекао и да 2020. годину треба искористити да би се учврстило државно јединство и ојачала Србија, да се постигну што бољи резултати на економском плану и да „чврсто бранимо Србију“.

„Немојте да верујете никоме који каже да због Европе или било ког другога ми морамо да се одрекнемо наших националних интереса. Напротив, ми морамо да бранимо Србију да бисмо могли да идемо у Европу“, истакао је Дачић.

Он је навео и да Србија жели сарадњу са свима и да пружа руку свима, али да опет чврсто стоји на своме: „Туђе нећемо, а своје не дамо“.

Шеф српске дипломатије је казао да жели да идућа година буде година мира, помирења и економског развоја, да се граде вртићи, породилишта, школе, да се улаже у децу, школе, културу и будућност.

„Ово није ствар политичке кампање, већ опстанка Србије“, закључио је Дачић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here