Mesto za reklamu

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је упад РОСУ на Газиводе провокација, као и јасно кршење Бриселског споразума на које и даље нема реакције међународне заједнице. Дачић најавио и хапшења за злочине на Косову и Метохији.

  1. септембар 2018.

“Не верујем да се у Тачију пробудио туристички дух да обиђе Газиводе, то је провокација, односно континуитет поступака који су се дешавали у претходним месецима, а који руше ионако тешку стечену стабилност на КиМ”, рекао је Дачић за “Прву тв”.

Читав један спрат затвора у Шевенингену се празни, а то је најмање 12 ћелија, за потребе Специјалног суда за Косово, изјавио је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

“То је ексклузивна вест из Шевенингена, 100 одсто проверена. Значи да тај Суд почиње са радом и да се очекују прва хапшења”, рекао је Дачић.

Упитан да ли очекује да ће се председник привремених косовских институција Хашим Тачи “преместити” у Шевенинген, с обзиром на његову “уздрману позицију” и незадовољство у Приштини где је против њега у суботу одржан протест јер је, како тамо кажу, “продао Косово”, Дачић је рекао да “не прича само о Тачију, већ о већини њих”.

“Да ли ће Тачи бити тај или неко други, није битно, тај Суд почиње са радом и хитно се траже да се ослободе ћелије. Сигурно их не траже да би их окречели”, навео је Дачић.

“Српска стварност” / “Прва ТВ” /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here