Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Представници Двери су око 17 часова блокирали све улазе у зграду РТС-а. Саопштили су да ће блокада трајати два сата.

Данас око 17 часова, сат времена пре почетка суботњег протеста, присталице опозиционог политичког покрета Двери блокирале сва три улаза у зграду Радио телевизије Србије (РТС) у Београду – из Таковске и Абердареве улице, као и технички улаз, са захтевом да се састану са уредником и да им се омогући гостовање у програму поводом годишњице протеста. Ако не њиховим посланицима, онда барем некоме од организатора протеста или Борку Стефановићу, рекао је Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери за Радио Слободна Европа додавши да је блокада била чин упозорења.

Њима се током двочасовне блокаде зграде нико није обратио, а свој захтев су закачили на врата РТС-а.

Два сата касније одблокирали су улазе, али су капију техничког улаза симболично закључали катанцем.

Бошко Обрадовић је том приликом рекао да је “кључ од катанца код њега и да могу да га позову да им га да и да гостује у програму”.

Захтеви Двери на вратима РТС-а

“Захеви су да вечерас у Дневнику 2 РТС-а гостују (заменик председника Странке слободе и правде) Борко Стефановић, један од лидера опозиције који је брутално претучен у Крушевцу пре годину дана, као и организатори протеста ‘Један до пет милиона’ “, наводи се у саопштењу Двери које је након блокаде прочитано на платоу испред РТС-а.

Такође, Двери су тражиле да се након вечерашњег Дневника или барем наредних дана, обезбеди посебна емисија у којој би учествовао председник тог покрета Бошко Обрадовић и други посланици из опозиције “који су у претходним недељама јавно говорили на тему криминалних и коруптивних афера у врху власти, што је РТС прећутао”.

Након блокаде РТС-а, присталице Двери су се придружиле протестној шетњи “Један од пет милиона”, која је од Филозофског факултета стигла до зграде РТС-а, а потом су заједно Таковском улицом наставили ка згради Владе Србије.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here