Mesto za reklamu

10.06.2019.

Реагујући на предлог хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића да у заштиту границе од миграната треба укључити и оружане снаге, председавајући и српски члан Председништва Милорад Додик је рекао да никад неће дати сагласност да војска буде постављена на границу између Републике Српске и Србије.

Додик је рекао и да је на Комшићев захтев сазвао посебну седницу Председништва, али и поручио да од ње нема никаква очекивања, пренела је РТРС.

Комшић је данас упутио званичан захтев за одржавање хитне седнице Председништва БиХ због мигрантске кризе и предложио да се од министарке одбране БиХ Марине Пендеш затражи да размести војску дуж границе са Србијом и Црном Гором.

Према његовом предлогу, војска би помагала граничној полицији БиХ у контроли границе са Србијом и Црном Гором, а ради спречавања илегалних прелазака државне границе, преноси „Кликс“.

Према том предлогу, употреба и размештај јединица Оружаних снага БиХ не подразумева коришћење наоружања и бојевих средстава, пренео је Танјуг.

Комшић је предложио и да Председништво БиХ предложи хитно одржавање ванредне седнице Савета министара БиХ на тему брзог и свеобухватног ангажовања свих расположивих капацитета Министарства безбедности БиХ и управних организација БиХ ради решавања проблема илегалне имиграције у БиХ из земаља Африке и Азије.

«Српска стварност» / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here