Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Епидемиолог Предраг Кон данас је демантовао информације које су пренели неки медији, да ће ученици приликом поласка у школу морати да носе искључиво трослојне маске, и изјавио да то могу бити и хируршке, платнене и друге маске.

Кон је за телевизију Хепи изјавио да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе “било какве маске”, укључујући хируршке, платнене или шивене.

“Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (корона вируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни”, рекао је Кон.

Он је рекао да је у другом пику првог таласа епидемије корона вируса значајно спорији пад броја заражених, након постигнутих највиших бројева, него што је то било први пут, што показује да “очигледно треба времена јер има оних који не поштују мере”.

“Сви смо чланови овог друштва, укључујући и оне који не верују, сви смо у томе заједно и морамо да се изборимо”, рекао је Кон.

Према његовим речима, није тачно ни да ће школска деца морати да се вакцинишу против корона вируса, како су такође пренели неки медији, већ да ће вакцинисање бити искључиво на добровољној бази и уз сагалсност родитеља.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here