Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Тениска репрезентација Србије освојила је премијерно издање АТП купа. Србија је у великом финалу у Сиднеју савладала Шпанију резултатом 2-1 у победама. Одлучујући тријумф остварили су Новак Ђоковић и Виктор Троицки у дублу, победивши Фелисијана Лопеза и Пабла Карења Бусту са 6:3, 6:4!

Ђоковић и Троицки су спречила Шпанију да ову титулу придружи оној из Дејвис купа коју је освојила пре два месеца, а наши момци су се искупили за тежак пораз од Русије у Мадриду.

Екипа коју предводи капитен Ненад Зимоњић остварили је највећи успех у репрезентативном тенису од 2010. године.

Након дуела у сингл конкуренцији у којима је Лајовић изгубио од Роберта Баутисте Агута са 7:5, 6:1, а Ђоковић надиграо Рафаела Надала са 6:2, 7-6 (7-5), одлучивала је мајсторица.

Лоше је кренуло по наше момке јер су претрпели брејк већ на старту меча, након катастрофалног промашаја Троицког на мрежи. Шпанци су држали конце игре и чинило се да су у предности, али је потом кренула сурова серија нашег тима од седам узастопних гемова.

Кључни је био брејк за 3:2, а током тог низа су Новак и Виктор три пута одузимали сервис противницима. Интересантно је да су сваки направили добијањем одлучујућем поена (на 40:40 уједно је и гем и брејк лопта).

После нешто више од 40 минута Србија је дошла до предности у сетовима и имали је брејк у другом. То им је било довољно, некако су сачували вођство и дошли до великог тријумфа.

Успех су остварили Ненад Зимоњић, Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Душан Лајовић, Никола Милојевић и Никола Ћаћић.

Може се рећи да је Новак апсолутни херој српског тима – добио је свих осам мечева у Бризбејну и Сиднеју, шест у синглу и два у дублу, чиме је потврдио колико воли да игра за национални тим.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, након победе над Шпанијом у финалу АТП купа, изјавио је да упркос бројним достигнућима у индивидуалној каријери, ништа не може да се мери са успехом у националном тиму.

“Сећаћу се овога целог живота, ово је најлепши тренутак у мојој каријери. Имао сам срећу и благословен сам за дивну каријеру, али играти за тим, за државу, за најбоље пријатеље, то не можете да изједначите ни са чим, то је посебно”, први су утисци Новака након меча.

Српски тим имао је огромну подршку навијача у оба града без којих, како сами кажу, не би било могуће доћи до тријумфа.

АТП куп је ново такмичење и игран је за наградни фонд од 15 милиона долара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here