Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Ер Србија ће од 3. јуна за слетање и полетање користити Терминал 1 Међународног аеродрома Џон Ф. Кенеди у Њујорку, уместо Терминала 4 на који тренутно слећу авиони српске националне авио-компаније, саопштила је Ер Србија.

Додаје се да се на Терминалу 1 обављају искључиво међународни доласци и одласци, па ће Ер Србија нови терминал делити са највећим авио-превозницима из целог света.

Након планиране обнове, која уједно представља и највећи капитални пројекат у историји њујоршке ваздушне луке, Терминал 1 ће бити најпространији и најсавременији на аеродрому Џон Ф. Кенеди.

Уз 23 нова излаза, унапређени терминал ће бити четири пута већи од постојећег и обухватаће простор тренутних Терминала 1 и 2 и бившег Терминала 3, а путницима ће понудити бројне погодности, наглашава

“Поносни смо што се придружујемо дому свих главних интернационалних авио-превозника. Наши путници ће бити у прилици да уживају у већем простору и мањој гужви, а у блиској будучности, када се заврши обнова, Терминал 1 ће бити најраскошнији у целом Њујорку и околини”, изјавио је регионални директор Ер Србије за Северну и Јужну Америку Џорџ Петковић.

Ер Србија је почела са обавештавањем путника о промени терминала путем смс порука, вебсајта и званичне странице на друштвеним мрежама.

Национална авио-компанија до Њујорка тренутно лети два пута недељно, четвртком и суботом, уз планове да повећа број летова када се ситуација са пандемијом стабилизује, наводи Ер Србија.

Напомиње да је чак и у неповољним околностима по светски авио саобраћај, Ер Србија забележила добре резултате током претходне године, и у септембру 2020. нашла се на првом месту по попуњености авиона међу превозницима са највећег њујоршког аеродрома са 67 одсто заузетих места.

Наш национални авио превозник подсећа да је директна ваздушна веза између Србије и Сједињених Америчких Држава успостављена историјским летом за Њујорк 23. јуна 2016. године, после паузе од готово четврт века.

Летове на линији Београд – Њујорк обавља највећи авион у флоти Ер Србије, ербас А330, назван по легендарном српском научнику и проналазачу Николи Тесли.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here