Mesto za reklamu

28.12.2019.

Посланици ДФ-а позвали су предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да не потпише Закон о слободи вјероисповијести, већ да га врати Скупштини на дораду.

На конференцији за медије један од лидера ДФ-а Андрија Мандић је поновио да је Закон усмјерен против СПЦ, али и против грађана и против сваке православне породице у Црној Гори. Мандић наводи да ће на основу тог Закона бити могуће одузимати имовину Српској православној цркви у Црној Гори. Сагледали су, каже, околности и одлучили да упуте поруку грађанима.

„Ово што је изгласано у Скупштини, док га не прогласи предсједник Црне Горе, не може се примењивати. Ми позивамо председника да указом не прогласи закон, већ да га врати у Скупштину како би га дорадили“, навео је Мандић.

Каже и да је на ДФ-у да изврши снажан притисак на власт. Ипак, остатак опозиције позивају на организовање протеста.

„За организацију изласка на улице задужена је Српска православна црква, као и ми који се залажемо за промену закона“, навео је Мандић.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић је навео да им је мимо Закона и Устава и без скидања имунитета одређено задржавање.

„ДФ ће свим оним људима који су пострадали у овој кристалној ноћи изаћи у сусрет“, навео је Кнежевић.

Навео је и да очекују одговор опозиције, како би заједно кренули да изврше притисак да би закон био повучен. Кнежевић је председника државе Мила Ђукановића назвао издајником и позвао је митрополита Амфилохија да га прокуне.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here