Mesto za reklamu

27.03.2019.

„УКЛАЊАЊЕ ИЗЛОЖБЕ О НАТО АГРЕСИЈИ ИЗ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА У ПАРИЗУ НЕ СМЕ ОСТАТИ НЕКАЖЊЕНО“

ДЕМОКРАТСКА странка Србије захтева од министра спољних послова Ивице Дачића да хитно разреши дужности директора Културног центра Србије у Паризу Радослава Павловића и покрене поступак опозива амбасадора Србије у Француској Наташе Марић, о којем одлучује председник Републике.

Одговорни за најновији скандал уклањања изложбе Историјског музеја Србије из галерије Културног центра, уприличене поводом двадесете годишњице НАТО агресије на Србију, не смеју да остану некажњени.

Амбасадорки Марић, после њеног издавања налога да се изложба и каталози изложбе уклоне „како не би било непријатно званичницима и официрима земаља НАТО“, није место не само на функцији амбасадора, већ ни на једном месту у Министарству спољних послова Србије.

Понижавање Србије понижавањем жртава бомбардовања, саучествовањем са НАТО у прикривању истине о злочинима које је извршио 1999. године срамно је и недостојно. Уколико остане без санкција – биће то показатељ да је то део званичне политике председника Републике и Владе Србије.

„Српска стварност“ / ДСС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here