Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одржали су данас брифинг за амбасадоре одређених држава чланица Интерпола акредитованих у Београду.

Састанак је одржан поводом поновног захтева такозваног Косова за пријем у чланство Интерпола.

Том приликом је истакнуто да је ова тема од велике важности за Србију, а уједно представља изазов и за све државе које своју политику заснивају на поштовању међународног права и основних принципа међународних односа.

Присутни су обавештени о томе да ће Стефановић предводити делегацију наше земље на предстојећем заседању Генералне скупштине Интерпола, која се одржава од 15. до 18. октобра у Сантјагу, у Чилеу.

Такође, изражена је захвалност свим државама које су пружиле подршку ставовима Србије на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију.

Дачић и Стефановић су исказали уверење да ће се те државе и овог пута успротивити пријему такозваног Косова у Интерпол, и на тај начин поново јасно потврдити да су против политизације професионалне полицијске организације, каква је Интерпол.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here