Mesto za reklamu
  1. 06. 2020.

У Србији је због изливања река и поплава у 15 општина на снази ванредна ситуација.

У прекиду је саобраћај на више регионалних путева, поплављена су бројна домаћинства, стотине грађана је евакуисано, а две особе воде се као нестале.

Ванредна ситуација је уведена у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви, Владимирцима и Трстенику, наводи РТС.

Брачни пар из Студенице води се као нестао. Наиме, претпоставља се да су се они удавили када су покушали да напусте кућу.

Спасилачке екипе из Краљева јуче нису успеле да приђу њиховој кући, па је поподне у Студеницу упућен хеликоптер МУП-а.

Када су специјалне јединице МУП-а успеле да уђу у кућу, нису никога затекле.

У Ариљу је киша престала, а вода се повлачи, а и водостај Ибра у Краљеву јутрос је нешто нижи.

РХМЗ је упозорио да ће водостаји и данас бити у умереном порасту са достизањем упозоравајућих нивоа на Млави, Пеку, Тимоку, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру, Ресави, као и на сливу Јужне Мораве са притокама.

У прекиду је саобраћај на више регионалних путева.

В.д. директора Јавног предузећа “Путеви Србије” Зоран Дробњак изјавио је синоћ за Тањуг да се ситуација са поплавама из сата у сат мења и да је брзом реакцијом путара санирано 120 километара путева на којима је саобраћај био у прекиду услед обилних кишних падавина.

“Најкритичније је било у Западној Србији. Један мост је пао у Љубовији, мост је стар 50 година, стубови су тада пројектовани у кориту реке и то је био проблем. Урадићемо девијацију и поставићемо понтон, да би за дан-два саобраћај почео да функционише”, рекао је Дробњак.

Он је навео да је критично било и у Адранима код Краљева, где је водостај реке дошао до моста, у Ариљу, Новом Пазару и Рашкој.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је приликом обиласка поплављеног подручја у Косјерићу да је држава све урадила да до тога не дође и да ће штета бити брзо надокнађена.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here