Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Здравствени центар у Врању добио је нови хируршки блок, у чију зграду и опрему је уложено девет милиона евра, а ниво здравствених услуга грађанима тог округа заокружен и унапређен. Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању новоизграђеног Хируршког блока у Здравственом центру Врање.

Хируршки блок отворио је председник Србије Александар Вучић, који је рекао да је то велики дан за зрдавствени систем југа Србије. Истакао да је циљ владе да сачува здравствени систем, јер је то, каже, суштина друштвеног стандарда и опстанка.

Нова зграда Хируршког блока пројектована је још 2004, две године касније започета је градња, али се у међувремнену стало са реализацијом пројекта.

Ка Здравстеном центру у Врању, према речима директорке те установе Љиљане Антић, гравитира 300.000 становника Пчињског округа и Косовског Поморавља из Ранилуга, Гњилана, Косовске Каменице…

Хируршки блок, има око 6.000 квадрата, осам операционих сала, 76 кревета, интензивну негу са 12 кревета и потпуним мониторингом, ургентну медицину такође са 12 кревета.

На том простору су пре обнове били неусловни објекти, попут павиљона, па су пацијенти због различитих прегледа морали да излазе из једног у други објекат.

Изградња зграде од шест спратова, у којој је Хируршки блок, коштала је 7,5 милиона евра, од чега је Министарство здравља обезбедило 4,3 милиона евра, а ЕУ 3,2. За опремање блока најсавременијом медицинском опремом која подразумева и централну стерилизацију, издвојено је додатних 1,5 милиона евра.  Блок ће од сутра ући у фазу пробног рада и примити прве пацијенте.

Свечаности су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар и евроинтеграција Јадранка Јоксимовић, градоначелник Врања Слободан Миленковић и челници те здравствене установе.

„Српска стварност / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here