Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Један од лидера Савеза за Србију и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић рекао је да су поштени избори услов који ће опозициони лидери јасно образложити у Бриселу и да ће у Европском парламенту изнети своје виђење “политичке драме” у коју је председник Србије Александар Вучић увео Србију.

“Ми смо чврсти у својим ставовима и добро је да ћемо имати прилику да о томе обавестимо европске посланике. Наш циљ је да на изборе изађемо, а то ће се догодити када захтеви за фер изборе буду испуњени”, рекао је Зеленовић за агенцију Бета.

Он је казао и да би смењивање свих чланова Савета РЕМ-а и избор нових девет чланова, око којих је “неопходно направити консензус”, представљало суштински почетак преговора о стварању услова за слободне изборе.

У Бриселу ће, како је рекао, имати прилику да јасно кажу да режим гура Србију у “грађански сукоб”, који може имати “несагледиве последице”.

“Незапамћена хајка на све који критички говоре о власти, која се спроводи бескрупулозним нападима на независне медије, новинаре, професоре, глумце, судије, бесрамно држање у кућном притвору узбуњивача Александра Обрадовића, као и постојање 230.000 грађана Србије које власт држи у уговорном радном односу у јавном сектору и тако их тера да сакупљају капиларне гласове и мобилизација криминалаца у изборну машинерију, стварају потпуно неподношљиве животне услове”, рекао је Зеленовић.

Представници Странке слободе и правде (ССП), Демократске странке (ДС) и Заједно за Србију (ЗЗП) следеће недеље у Европском парламенту у Бриселу говориће о изборним условима на трибини коју организује група Социјалиста и демократа.

Испред Странке слободе и правде говориће Драган Ђилас, Демократску странку представљаће Дејан Николић, док ће испред Заједно за Србију говорити Небојша Зеленовић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here