Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

У црногорским градовима и вечерас су одржане литије верника Српске православне цркве за одбрану светиња, поводом спорног Закона о слободи вероисповести.

Бијело Поље: Деца са иконама предводе литију

И данас је велики број грађана Бијелог Поља преплавио градске улице. На челу свечане литије су дјеца са иконама.

Беране: Епископ Јоаникије позвао грађане на изборе

Вечерас је у Беранама одржана још једна литија у знак подршке СПЦ.

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије позвао је вечерас све грађане који су се након литије у Беранама окупили испред манастира Ђурђеви ступови да изађу на изборе 30. августа и да у миру смене власт која је увела безакоње.

Мојковац: Деца носе иконе

И вечерас је велики број верника СПЦ изашао на улице Мојковца. Деца носе иконе и скандирају: Не дамо светиње!

Андријевица: Младост на челу поворке

И у Андријевици је одржана литија у одбрану српских светиња у Црној Гори, у којој је учествовао велики број младих људи.

​Пљевља: Литија са сликама патријарха Варнаве и хероја са Кошара

Пљевљаци носе барјак са ликом Предрага Пеђе Леовца, јунака са Кошара, који је положио живот у одбрани српских православних светиња, на Косову.

Литију краси и монументална слика патријарха Варнаве Росића – симбола отпора и борбе за православље, који је, на крају, и положио свој живот за одбрану светиња.

Никшић: Крст и гусле на челу литије

Неколико хиљада грађана окупило се и вечерас на Тргу Шака Петровића у Никшићу око 19 сати, одакле су кренули у шетњу улицама града којима су раније ишле литије.

Скупу је присуствовао и никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, а на челу колоне су били гуслари и песници који су носили крст и гусле.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here