Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Првог дана турнира на терене Вимблдона изашло је петоро тенисера Србије. Новак Ђоковић је најпре одбрану титуле почео победом против Корејца Квона (3:1). Александра Крунић поражена од Румунке Сораје Кирстее са 2:0. Талибо након маратона савладао Ђереа са 3:2. Карењо-Буста након 1:1 у сетовима предао меч Лајовићу. Миомир Кецмановић надиграо Милмана са 3:1 и заокружио данашњи дан наших представника.

Милман – Кецмановић 1:3 (3:6, 6:2, 3:6, 4:6)

Кецмановић успева да задржи брејк предности и добије четврти сет и пласира се у друго коло, где га очекује дуел са Талибом.

Лајовић у другом колу. Карењо-Буста предао меч.

Душан Лајовић је у другом колу Вимблдона, Шпанац Пабло Карењо-Буста због повреде предао меч при резултату 1:1 (3:6, 6:4). Нашег тенисера у другој рунди очекује дуел са бољим из дуела Булбика и Фучовича.

Лајовић је стигао до другог кола. Велика борба у два сета, наш тенисер је након губитка првог успео да се врати и освоји други сет. Тада је противник био приморан да због повреде преда меч.

У првом сету одлучујући је био четврти гем у коме је Шпанац стигао до брејка предности. Наш тенисер је пропустио неколико прилика и нију успео да врати брејк па је противник задржао предност и освојио први сет.

Велика борба у другом сету. Тенисери су у два наврата разменили по брејк. У десетом гему Лајовић по трећи пут одузима сервис противнику, који није имао прилике за поправни, 6:4 у другом сету.

Тада је Шпанац због повреде био приморан да преда меч, па се Лајовић пласирао у друго коло где га очекује дуел са бољим из меча Булбик – Фучович.

Крунићева играла сјајно. Кирстеа још боље и победила.

Румунка Сораја Кирстеа савладала је Александру Крунић са 2:0 по сетовима 7:6, 7:6 и пласирала се у друго коло Вимблдона.

Александра је решила да скупо прода кожу. Константно је притискала противницу, враћала се у сетове и изборила тај-брејкове. Ипак, Румунка је у одлучујућим моментима имала више концентрације и стигла је до победе и пласмана у даље такмичење.

Александра је у првом сету у два наврата успела да врати брејк и избори тај-брејк. Након губитка сервиса успела је да одузме оба противници и поведе са 3:2. Румунка успева да се врати направи преокрет. Новим мини-брејком Кирстеа долази до сет лопте коју користи и добија сет.

Слична слика и у другом сету, овог пута наша тенисерка је три пута успела да врати брејк па је и овај сет решен у тај-брејку. Кирстеа је била убедљива у овом периоду и добила га са 7:1.

Наш Ђере после велике борбе изгубио од Талиба у првом колу Вимблдона

   Чилеанац Алехадро Табило савладао Ласла Ђереа са 3:2 по сетовима 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 6:7 и пласирао се у друго коло Вимблдона. Меч је трајао три сата и 26 минута игре.

Ђере је пружио сјајан отпор, вратио се у меч након губитка прва два сета, изједначио. Уследио је пети сет у коме је наш ас поново надокнадио заостатак брејка и изборио се за тај-брејк. Имао је наш ас и меч лопту, али је Чилеанац успео да преокрене и стигне до победе и пласира се у наставак такмичења.

У одлучујућем петом сету већ у другом гему Талибо је одузео сервис нашем тенисеру, а потом и повео са 3:0. Ђере је на све начине покушавао да се врати у сет, али је Чилеанац успевао а одбија његове налете. Све до деветог гема када је противник сервирао за меч, тада Ласло успева да врати брејк, а потом је био сигуран на свој сервис и стигао до изједначења 5:5.

Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је сет и меч решен у тај-брејку.

Први је до предности стигао Ђере, противник је успео да преокрене. Наш ас се није предавао и први стиже до меч лопте, коју је пропустио. Потом је Табило пропустио две меч лопте на сервис нашег тенисера, прву на свој сервис користи и ставља тачку на овај меч, 13:11 у тај брејку.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here