Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

У највећој ковид-болници у земљи, у Батајници, из дана у дан се повећава број пацијената. Батајница је 1. августа имала 32 пацијента, а данас 268. Два блока пуна су пацијената. Др Јелена Величковић, помоћница директора ковид-болнице у Батајници наводи за РТС да је ситуација алармантна јер тако брзо попуњавање капацитета у болници до сада нису имали прилике да виде.

Др Јелена Величковић је гостујући у Дневнику 2 навела да је ситуација алармантна да се у болници налази неколико породица – родитељи и деца који се лече од пнеумоније.

“Ситуација у ковид болници у Батајници је алармантна јер овакву брзину попуњавања болнице и оволико велики пораст броја пријема у болницу нисмо очекивали или нисмо имали прилике до сад да видимо. У току јучерашњег дана примљено је 40 пацијената, а како ствари стоје, тај ће број данас бити надмашен”, наводи Величковићева.

У односу на 1. август, када је у ковид болници у Батајници било 32 пацијента, тренутно их има 268, и планира се отварање и Ц блока болнице.

“У овом таласу има више млађих пацијената, који су у 90 одсто случајева невакцинисани и без пратећих болести. Нажалост и млади пацијенти и они са пратећим и без пратећих болести некада имају тако тешку клиничку слику са смртним исходом, данас је преминула пацијенткиња од 26 година која је лечена у јединици интензивног лечења”, рекла је гошћа Дневника 2.

Додаје да на болничком лечењу има и вакцинисаних пацијената који су се веома давно вакцинисали, и како каже, обично су старије животне доби.

Објашњава да пацијенти најчешће као места заражавања коронавирусом наводе славља и различите скупове, као и летовање.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here