Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Израел: Само јуче регистровано 57.563 новооболелих.

Тренутно, 946 пацијената се налази у тешком стању, од чега је 213 на респираторима, док је 18 прикључено на ECMO машине (вештачка плућа), пренео је “Џерузалем пост”.

Четвртина свих тестова урађених у четвртак је била позитивна (25.69 одсто), а 623.010 Израелаца је до данас примило четврту дозу вакцине против ковида.

Израел има популацију од око 9,2 милиона становника.

Израел је потписао споразум којим ће купити пет милиона антиковид вакцина од америчке компаније Новавакс, саопштило је данас министарство здравља Израела.

Вакцине би требало да стигну у Израел наредних месеци, зависно од одобрења регулаторног тела, пренео је Ројтерс.

Финансијски детаљи споразума нису откривени.

Новавакс вакцина се даје у две дозе и показала се ефикасном у борби против много сојева, саопштило је министарство.

То ће бити алтернатива особама који не желе да узму RNK вакцине (Фајзер, Модерна), додаје се у тексту Ројтерса.

Већина Израелаца је примила Фајзер/Бионтех вакцину, или другу mRNK вакцину, Модерну.

Новавакс вакцина је одобрена у Европи и на одобравању ради и Америчка агенција за храну и лекове.

Турска: Нови рекорд у броју инфекција, преко 93.000

Турска је забележила 93.586 нових случајева ковид-19 за последња 24 сата, што је највећи дневни број током пандемије, показали су данашњи подаци министарства здравља.

У истом периоду било је 210 смртних случајева повезаних са ковид 19, показали су подаци турских здравствених власти, што је највише од почетка децембра и више у односу на 174, забележених дан раније.

Дневни случајеви последњих недеља расту на рекордно високе нивое са ширењем омикрон соја , али министар здравља Фахретин Коча сматра да ће нова варијанта корона вируса смањити озбиљност пандемије због ниже стопе хоспитализације, преноси Ројтерс.

“Вирус није тако јак као што је био. Нема потребе за забринутошћу због све већег броја инфекција”, поручио је Коча на Твитеру, позивајући још једном становништво да се вакцинише.

Крајем децембра, дневни број случајева у Турској износио је око 20.000, пре него је дошло до пораста броја инфекција због омикрон соја, наводи Ројтерс.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here