Mesto za reklamu
  1. 12. 2021.

Словенија појачала кампању подстицања вакцинисања против ковида

Словенија појачава кампању вакцинисања против ковида, па ће вакцина моћи да се добије и у скијашким центрима, ловачким друштвима.

“Будимо слободни, али и одговорни, солидарни. Вакцинишимо се, јер је време да се у овој борби с ковидом повежемо и будемо заједно”, поручио је Јанша у писму које су грађани добили на кућне адресе.

Како би демонстрирао потребу вакцинисања као најбоље заштите, посебно збогвероватног новог таласа омикрон варијанте почетком идуће године, данас је бустер дозу примио и министар здравства Јанез Поклукар, истакавши да су вакцину примили сви у његовој породици, укључјући и децу, пренео је сајт ХРТ.

Отворена су 62 центра за вакцинацију, који ће радити цео дан дан, а по један центар у свакој регији и у ноћним сатима.

Заинтересовани ће моћи да се вакцинишу и код скијашких жичара, у ловачким и ватрогасним домовима, планинарским кућама, трговачким центрима и у биоскопима.

У Хрватској преминула 51 особа

У последња 24 сата у Хрватској је од последица ковида 19 преминула 51 особа, а од 6.973 тестирана узорка 1.936 је било позитивно на корона вирус, саопштио је данас Национални штаб Цивилне заштите.

Тренутно је активно 22.606 случајева, а 2.167 пацијената је на болничком лечењу, од којих 269 на респираторима.

Од почетка епидемије у Хрватској су регистрована 675.363 случаја заразе, а тестирана су 3.645.554 узорка.

Закључно са јучерашњим даном у Хрватској је вакцинисано 61,53 одсто одраслог становништва.

У Босни и Херцеговини 12 жртава, 120 заражено

У последња 24 сата у Босни и Херцеговини од корона вируса преминуло је 12 људи, а тестирано је 888 узорака и регистровано 120 новозаражених, саопштили су данас ентитетски заводи за јавно здравље.

Према подацима Института за јавно здравље Републике Српске, преминуло је седморо заражених, а регистровано је 26 нових случајева међу 198 анализираних узорака.

На болничком лечењу у РС је 411 оболелих, а на респираторима су 43 пацијента.

Према подацима Завода за јавно здравље Федерације БиХ, преминуло је пет особа, тестирано је 690 узорака, а регистрована су 94 случаја.

Подаци за дистрикт Брчко данас нису објављени на сајту Владе Брчко дистрикта.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here