Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Од почетка пандемије у Србији је регистровано 426.487 случајева коронавируса, а од последица болести преминуло је 4.277 особа. Тестирано 2.797.273.

Према последњем пресеку, у Србији је за 24 сата од ковида 19 преминуло још 16 особа. Потврђено је 2.467 нових случајева заразе коронавирусом, од тестираних 13.063.

У болницама широм земље налази се 3.451 пацијент, од којих је 142 на респираторима.

Од 2.467 новооболелих, поново је највише регистровано у Београду, 765, а још два града бележе троцифрен број нових случајева коронавируса.

У Новом Саду регистровано је још 200 нових случајева коронавируса, док је у Нишу забележено 116 новооболелих.

Србија је прешла милион вакцинисаних – до сада је вакцинисано 1.002.949 грађана, међу којима су и они који су добили и другу дозу вакцине.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон упозорио је да уколико се настави погоршање епидемиолошке ситуације мораће да се пооштре мере, како би се спречио нови талас корона вируса.

Кон је на Фејсбуку нагласио да се не може игнорисати погоршање епидемиолошке ситуације, посебно у Београду.

Имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић изјавио је за РТС да може постати неопходно и да се донесу строже мере, али да је у овом тренутку много важније да се важеће мере спроведу.

У ковид болницама у Врању хоспитализовано 116 пацијената

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављена су 272 прегледа, од којих је 80 првих.

Узоркована је крв код 187 пацијената и сачињена су 103 РТГ плућа. Урађено је 7 пи-си-ар и 112 антигенских тестова, од којих су 63 позитивна на коронавирус. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 21 пацијента.

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализовано је 116 пацијената. Од тог броја 100 је позитивних на коронавирус. Исти број пацијената је са бронхопнеумонијом, док је на кисеонику 59.

На болничко лечење примљено је 15 пацијената, док је отпуштено 18, од којих су 2 транспортована за Клинички центар Ниш и по 1 за Крушевац и Лесковац.

У ковид болницама ЗЦ Врање тренутно су 44 слободне постеље, саопштава градски штаб за ванредне ситуације.

Поповић: У недељу за Србију из Русије креће јпш 50.000 вакцина “спутњик”

У недељу за Србију из Русије креће нових 50.000 вакцина “спутњик”, изјавио је за Танјуг министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

“Управо сам завршио разговор са нашим партнерима из Руског фонда директних инвестиција који су ми потврдили да у недељу за Србију креће нових 50.000 вакцина спутњик, рекао је Поповић.

Русија нас, истиче Поповић, није оставила на цедилу, баш као што је заменик председника Владе Русије Јуриј Борисов и рекао током своје посете Београду.

“Наши руски партнери оценили су да је процес вакцинације у Србији одлично организован под руководством председника Александра Вучића”, казао је Поповић.

Додао је да већ данас путује у Москву где ће наставити разговоре о новим испорукама вакцине и започињању производње руске вакцине у Србији”, навео је Поповић.

Србија шеста у свету и друга у Европи по стопи вакцинисаних

Према броју вакцинисаних на милиона становника Србија је шеста у свету и друга у Европи. Испред Србије су Израел, Сејшели, Уједињени Арапски Емирати, Уједињено Краљевство и САД.

Волонтери помажу здравственим радницима у Краљеву

У Краљеву је од почетка године вакцинисано више од 18.200 грађана, а другу дозу примило је више од 7.000 особа.

Вакцинација се наставља и данас на шест пунктова, а здравственим радницима у Краљеву помажу и волонтори из Црвеног крста и учениници из медицинске и економске школе.

“Ту су млади и у име града желим да се захвалим омладини која четврту недељу ради са вољом. Деца су добра и ми у Црвеном крсту негујемо ту децу”, каже Радмила Добрић, секретарка Црвеног крста у Краљеву.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here