Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

У Србији је од почетка пандемије регистровано 717.196 случајева коронавируса, од 4.468.634 тестирана узорка. Од последица инфекције преминуле су 7.063 особе. Проценат смртности је 0.98 одсто. На болничком лечењу налази се 280 пацијената, од којих је 10 на респиратору.

У Србији је, према последњем пресеку, коронавирус потврђен код још 103 особе од тестираних 8.520 узорака. Од последица заразе преминуле су још две особе.

Епидемиолози упозоравају да на то што имамо поново троцифрен број заражених утиче низак степен вакцинације од ковида, али и то што се сви понашамо као да су укинуте превентивне мере, а оне и даље важе. Додају да Србија са овим степеном вакцинације може сигурно да очекује нови талас заразе.

Апелују на грађане да се вакцинишу како бисмо били спремни на брзо ширење делта соја вируса, који се појавио у Србији.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нам бројеви заражених од короне расту и да се плаши да ћемо већ током лета имати погоршање епидемиолошке ситуације.

“То је лоше, плашим се свих тих нових сојева и да нам нови талас стиже већ на лето, а не на јесен”, рекао је Вучић новинарима током посете Специјалној болници за цереброваскуларне болести “Свети Сава” у Београду.

Без нових случајева у Врању

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављена су 53 прегледа, од чега је број првих прегледа 36.

Узоркована је крв код 26 пацијената и сачињено је 14 снимака плућа. Урађено је 29 антигенских тестова, није било позитивних на коронавирус.

У ковид болници Здравственог центра Врање хоспитализована су три пацијента који су позитивни на коронавирус. Од тога два пацијента имају бронхопнеумонију и на кисеонику су. Пријема и отпуста није било.

Јуче су на пункту у Спортској хали дате 524 вакцине, од тога 460 држављанима Северне Македоније.

Од почетка имунизације у Врању је дато 72.217 доза, обе дозе примило је 26.946 Врањанаца. Вакцинисано је и 11.136 држављана Северне Македоније.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here