Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Коронавирус је у Србији досад потврђен у 1.906.142 случаја. На респиратору се, према последњим подацима, тренутно налази 109 особа, док је борбу с ковидом 19 изгубило 15.155 пацијената.

Последњих дана слика о броју новозаражених у Србији је привидно лепша, мада је број и даље четвороцифрен иако је добрим делом релативно задовољацајући, када се не схвата да је добрим делом повољнији иако је заснован и на знатно мањем броју тестираних. Оно што забрињава број преминулих је и даље константно висок. Према подацима који су јуче објављени, за 24 часа преминуло је 45 пацијената.

Oд сутра, у свим основним и средњим школама у Србији ученици ће наставу похађати непосредно.

И у региону су нешто бољи подаци него у претходном периоду. Хрватска и Словенија које су имале и петоцифрене бројеве новозаражених, јуче су имале испод 2.000 позитивних пи-си-ар тестова.

Немачка је донела одлуку да почевши од поноћи Србију више не сврстава у категорију подручја са високим ризиком од заразе коронавирусом, саопштила је немачка амбасада у Србији.

У Пчињском округу 37 позитивних од 209 тестираних

Према новим подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, на ковид 19 тестирано је 209 узорака са територије Пчињског округа.

Анализе су показале да је 37 лица заражено коронавирусом. Од тог броја 17 је из Врања, шест из Владичиног Хана, пет из Сурдулице, четири из Босилеграда.

По два случаја регистровано је у Бујановцу и Прешеву и један у Трговишту.

У ковид болницама Здравственог центра у Врању хоспитализована су 43 пацијента, сви су позитивни на коронавирус и имају упалу плућа.

У ковид амбуланти у Врању је јуче прегледано 122 људи, саопштавају из Здравственог центра у том граду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here