Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 720.112 особа, а забележено је 7.104 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У Србији је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 329 хоспитализованих пацијената. На респираторима се налази 9 особа.

Према последњем пресеку, још 1 пацијент преминуо је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 199 особа, од 6.157 тестираних.

Епидемиолози понављају да ће проблем са коронавирусом бити решен када довољан број људи буде вакцинисан.

У Србији је вакцинисано 48,49 одсто грађана, што није довољно.

Министар здравља Златибор Лончар указао је на то да је у суботу било највише прегледа у ковид-амбуланти у Нишу у последњих пет недеља и да су се сви који су позитивни на коронавирус вратили са летовања, а да су у највећој мери невакцинисани. Упозорава да ако будемо спори у вакцинацији дајемо предност вирусу да мутира.

Министарство просвете саопштило је да почетак наставе 1. септембра зависи од препорука Кризног штаба и да без вакцинације на задовољавајућем нивоу неће бити могуће да се организује регуларна настава

Без новозаражених у Пчињском округу

Према подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Врању, у Пчињском округу је на коронавирус тестирано 96 узорака, а није било позитивних на коронавирус.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here