Mesto za reklamu
  1. 06.2020.

Број заражених у свету овог јутра износи више од 9,3 милиона. Нажалост, региструје се и све више преминулих – скоро 480.000. Светска здравствена организација упозорава да је за само недељу дана заражено милион особа. У Латинској Америци више од 100.000 умрлих, у Аустрији публика на стадионима од 1. августа.

Алармантан пораст броја заражених широм САД

Неколико америчких савезних држава свакодневно пријављују хиљаде нових случајева заразе коронавирусом.

Званичници непрекидно апелују на грађане да се придржавају превентивних мера, да остану код куће, носе маске и поштују прописану физичку раздаљину, преноси Си-Ен-Ен.

У Калифорнији је у понедељак потврђено затрашујућих 5.019 нових случајева, на Флориди 3.289, у Аризони 3.591, а власти у Тексасу су саопштиле да се број новозаражени и хоспитализованих повећава до сада невиђеном брзином.

То су само четири државе од укупно 26 у којима је број оболелих у порасту без преседана, а један медицински експерт је констатовао да се епидемија у САД шири неконтролисано.

У Америци је до сада регистровано око 2.347.000 заражених и 121.225 приминулих од последица ковида 19, наводи се у анализи Универзитета “Џонс Хопкинс” у Вашингтону.

Још 7.176 особа заражених у Русији, укупно 606.881

У Русији је у току претходна 24 сата забележено 7.176 нових случајева заразе коронавирусом, чиме је укупан број оболелих од почетка пандемије у овој земљи порастао на 606.881.

Од последица ковида 19 преминула су још 154 пацијента, 8.513 до сада, потврђено је из руског кризног штаба.

У току претходна 24 сата у Русији је забележен рекордан број излечених од коронавируса – 12.393, укупно 368.822 од почетка пандемије, што износи 60,7 одсто од укупног броја заражених, преноси Тас.

Највећи број новозаражених после месец и по дана у Токију

Број новозаражених од коронавируса порастао је у Токију за 55, изјавила је гувернерка Јурико Коике.

То је највећи број заражених после месец и по дана, након што је жариште откривено у једној канцеларији у престоници Јапана, преноси Ројтерс.

Гувернерка Токија најавила је да ће због новог жаришта у једној компанији доћи до пораста броја нових случајева.

Такође, најавила је повећање броја позитивних након тестирања групе људи у Шинђуку, токијском кварту познатом по ноћним клубовима.

Токио је саопштио да би могао поново да уведе рестриктивне мере уколико број новозаражених буде 50 и више, што се дешавало последњи пут 5. маја.

У Токију је регистровано укупно око 5.800 случајева коронавируса и 323 смртна случаја, док је широм Јапана заражено око 18.000 особа, а 965 је преминуло.

Највећи дневни пораст заражених у Индији, нове болнице у Делхију

У Индији је у последња 24 сата коронавирус потврђен код још 16.000 људи, што је највећи дневни пораст броја оболелих у овој земљи до сада.

Рекордан број новозаражених забележен је и у Њу Делхију, у којем влада најављује отварање нових привемених болница под руководством војног медицинског особља.

Са порастом броја оболелих за 16.000, Индија тренутно бележи преко 456.000 случајева заразе коронавирусом, због чега се нашла на четвртом месту у свету, иза Сједињених Држава, Бразила и Русије. Очекује се да ће број заражених наставити да расте сада када су мере против пандемије у овој земљи ублажене.

Рекордан број заражених забележен је и у престоници земље са више од 20 милиона становника, у којој је у току јучерашњег дана забележено преко 3.900 нових случајева заразе, пренела је агенција Ројтерс.

Званичници су саопштили да ће до наредне недеље бити обезбеђено додатних 20.000 болничких кревета у привременим болницама у Њу Делхију којима ће управљати војно медицинско особље.

Половина од тих кревета биће постављена у религијским објектима и железничким вагонима.

Аустрија: Публика на стадионима од 1. Августа

Аустријски вицеканцелар и министар спорта Вернер Коглер најавио је, у складу са даљим попуштањима корона-рестрикција, отварање аустријских стадиона за публику од 1. августа.

Коглер је, у изјави дневнику Клајне цајтунг, рекао да ће од тада бити дозвољено до 1.250 људи на стадионима.

Од 1. септембра, казао је, треба да буде омогућено да на стадионима буде до 10.000 гледалаца.

Објаснио је да ће бити донета одлука о увођењу горње границе за манифестације и да ће постојати разлика између скупа на отвореном и у дворанама.

Такође, каже да ће инфраструктура стадиона бити одлучујућа када је у питању горња граница гледалаца.

Тачна правила влада ће још током овог месеца саопштити јавности.

Коглер жели равноправни третман културних и спортских манифестација.

Због тога је, тврди Клајне цајтунг, за 1. август заказан традиционални фестивал културе у Салцбургу.

У Латинској Америци више од 100.000 умрлих од коронавируса

Број умрлих у Латинској Америци и Карибима премашио је 100.000, показују подаци Универзитета “Џонс Хопкинс”.

У том делу света од последица ковида 19 преминуло је 100.145 особа.

У Бразилу, који је други на свету по броју заражених и умрлих, забележено је више од половине од укупног броја смртних случајева у Латинској Америци.

Број умрлих у тој земљи достигао је 52.645, наводи Си-Ен-Ен.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here