Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Од почетка епидемије у Србији је тестирано 1.159.806 особа, а укупан број регистрованих случајева је 33.952. Ковид 19 је до сада однео 756 живота.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији у последња 24 сата потврђен код још 51 особе, а преминуле су још две. Тестирано је 5.349 узорака.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је за РТС да апсолутно сви морамо да бранимо резултат у борби са короном, истичући да се тешко може избећи трећи талас, а да они који не носе маску тамо где је прописано – чине прекршај.

“Треба да учинимо све, пораст је неминован, долази зима, искуство је да са вирусом нема преговора”, закључио је Кон.

Имунолог Срђа Јанковић истиче да је сваки незаштићен контакт међу људима фактор ризика и зато маска има свој пуни значај.

Директор Института “Бањица” проф. др Зоран Башчаревић каже за РТС да би “Бањица” наставила да ради као ортопедија мора да буде ван ковид система. Зато апелује на грађане да се придржавају свих епидемиолошких мера.

“То не зависи од Кризних штабова, него од тога како се грађани буду понашали. Апелујем, молим све мере превенције морају да се спроводе, помозите нам да останемо ортопедија”, рекао је Башчаревић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here